top of page
Search
  • Agetis Supplements

Bones and Joint Health with Collagen

Neseniai „NBR Nutraceutical“ paskelbtame straipsnyje Willas Cowlingas rašė, kad šiuolaikinis gyvenimo būdas lemia bendrus sąnarių ir kaulų sveikatos sutrikimus. Taip yra todėl, kad didžiąją gyvenimo dalį praleidžiame prie skaitmeninių prietaisų, nedarydami pertraukų bei netaisyklingai sėdėdami. Dėl sėdimo darbo ir priklausomybės nuo skaitmeninių prietaisų ilgalaikiai sveikatos sutrikimai (pavyzdžiui, riešo ir kaklo problemos) tik dažnės.



Cowlingas remiasi 2019–2020 m. „FMCG Guru“ tyrimais, kurie rodo, kad:


  • 19 proc. pasaulio vartotojų yra nepatenkinti sąnarių sveikata, o dar 20 proc. dėl to nėra tikri. Apie 6 proc. respondentų tvirtina, kad dėl COVID–19 pradėjo labiau rūpintis sąnarių ir kaulų sveikata.

  • Apie 74 proc. vartotojų pripažįsta sąnarių, kaulų ir geros bendros sveikatos ryšį. 2020 m. apie 36 proc. vartotojų per ateinančius 12 mėnesių planavo gerinti sąnarių ir kaulų sveikatą.

  • Atrodo, kad su tuo susiję simptomai, pavyzdžiui, trapūs kaulai (16 proc.), ir sumažėjęs rankų miklumas (15 proc.), pasireikš dažniau nei su amžiumi susiję sveikatos sutrikimai.

  • Apie 23 proc. vartotojų teigė, kad prie stacionaraus ar nešiojamojo kompiuterio vidutiniškai praleidžia ne mažiau kaip 35 valandas per savaitę.

  • Apie 21 proc. įsitikinę, kad prie išmaniojo telefono praleidžia ne mažiau kaip 35 valandas.

  • Apie 33 proc. vartotojų mano, kad daro tinkamas pertraukas nuo naudojimosi prietaisais.

  • 2020 m. apie 56 proc. vartotojų domino sąnarių ir kaulų sveikatą gerinantys maisto produktai ir gėrimai.

  • Vienas iš geriausiai žinomų maisto papildų, padedančių sąnariams ir kaulams tinkamai funkcionuoti, yra kolagenas.

  • Žinoma, kad kolageno baltymo organizme yra gausiausiai.


Kolagenas – pagrindinė jungiamojo audinio, iš kurio sudarytos sausgyslės, raiščiai, oda ir raumenys, sudedamoji dalis. Pasak „Healthline“, kolagenas padeda išlaikyti vientisą kremzlę – į gumą panašų audinį, saugantį sąnarius.


Kai kurie tyrimai rodo, kad kolageno papildai gali lengvinti osteoartrito simptomus bei apskritai mažinti sąnarių skausmą.


Agetis prekiauja kolageno papildais „DIAS Forte“ ir „DIAS Beauty“, pagamintais iš aukštos kokybės sudedamųjų dalių.


„DIAS Forte“ – unikalus maisto papildas, į kurio sudėtį įeina keturi kolageno tipai (I–IV), vitaminai C, E ir natrio hialuronatas. Jame yra granatų arba greipfrutų kvapiųjų medžiagų. Šis kolagenas – itin populiarus tarp vartotojų.


„DIAS Beauty“ sudėtyje yra I–III tipų kolageno, vitaminų C, D, cinko, seleno, biotino ir natrio hialuronato.


Be naudos sausgyslėms, raiščiams ir kaulams, papildomi junginiai padeda atkurti odą, skatina nagų ir plaukų augimą, taip pat stiprina imuninę sistemą.


Šaltiniai:


NBR Nutraceutical. 2021 m. vasario 16 d.


Healthline. 2020 m. vasario 19 d.




bottom of page